reportaaž |
← |
KULINAARIA TÖÖTUBA RETSEPTIVÕISTLUSE VÕITJATEGA 18.11.2019
Mõnus meeleolu, ülevad emotsioonid, kokkamisrõõm, imelised avastused ja maitsed – need leidsid aset meie kulinaaria töötoas. Toome teieni parimad hetked ja road otse Anni Arro stuudiost. Retseptivõistluse võitjad näitasid oma oskuseid ja õppisid professionaalse koka näpunäidetest oma isiklikke retsepte veel enam täiustama. Koos valmistati, serveeriti ning nauditi kõiki õhtu jooksul valminud roogasid. Kutsume teid piiluma ürituse tagatubadesse, et näha milline oli ühine kokkamisprotsess. Tutvustame teile kõiki retsepte, mis töötoas valmisid. Saage tuttavaks! Gea, Erika ja Mare. Need on meie imelised naisterahvad, kes osutusid peaauhinna, kulinaaria töötoa, võitjateks.
Retsept - "Pelmeenivorm sinihallitusjuustu kastmes" - oli sööjate lemmik, hõrk sinihallitusjuustu maitse metsaseentega koorekastmes sai kiidusõnu tervelt laudkonnalt. Gea loodud retsepti täiustati väikese nüansiga - see valmis ahjupannil. Roas kasutatud koostisosad on lihtsad ja kõigile kättesaadvad, kuid nende kombinatsioon on jumalik! Gea ise leidis, et retsept on hea kiire viis perele valmistamiseks ning temal aitab väsitavast tööpäevast mõtted eemale saada just eelkõige söögitegemine. Seda väikest stressi leevendamise nippi saad proovida ka ise pelmeenivormi katsetades. Retsepti leiad siit.
Retsept, mille esitas konkursile Erika "Mahlased käsitööpelmeenid sinihallitusjuustu ja röstsibulaga" oli kõige mängulisem roog võistlusel. Selle retsepti kallal koos töötamine andis võimaluse kõikidel võitjatel käed jahuseks teha ning üheskoos pelmeene valmistada. Paljud tegid seda oma elus esimest korda ning lubasid seda lihtsat tainavalmistamist proovida ka kodus. Lisaks sai retsepti autor proovida taina rullimist pastamasinal, et pelmeenitainas tuleks eriti õhuke ja siidine. Pelmeene valmistati kahel erineval viisil - klassikalised pelmeenid keedetud kartuli, juustu täidisega ja röstitud sibulaga ning salveivõis praetud pelmeenid. Retsepti leiad siit.
Mare esitas konkurssile oma lemmikpiruka retsepti "Lahtine pirukas suvikõrvitsa ja sinihallitusjuustuga". Lihtsalt valmistatav roog pidulauale või suvisele aiapeole. Retsepti teeb huvitavaks, et pirukat on võimalik kombineerida erinevate toorainete ning juustudega vastavalt oma maitse-eelistustele. Töötoas valmis piruka, millest pool oli kaetud suvikõrvitsa ning pool tavalise kõrvitsa ribadega. Kõrvitsapirukale sai lisatud nii kitsejuustu kui ka sinihallitusjuustu. Üks suur pirukas kuid kaks täiesti erinevat maitseelamust! Lihtsalt lase oma fantaasial lennata ning kasuta juustusid meie valikust endale meeldivate köögiviljadega. Retsepti leiad siit.
Töötoas valminud roogadele variatiivsuse andmiseks valmistas meie ühise õhtu jooksul lisaroa professionaalne kokk - "Bruschettad tomatisalsa, sibulamoosi ja Chavroux juustuga". See väike suupiste on sobilik igaks vastuvõtuks ja peolaua kaunistuseks. Nende valmistamine võtab minimaalse aja ning ei nõua suurt segadust köögis ega palju erinevaid toiduaineid. Töötoas osalejad said enda retseptikogusse lisaks ühe kiire, maitsva ja lihtsa eelroa, mine vaata järele kuidas neid ise valmistada! Retsepti leiad siit.
↑ | ← |