PIRUKAS SAULYTĖ (PÄIKE) |
← |
Koostisosad:
0,5 kg lehttainast,
1,5 pakki viinereid,
Juust "NaTurek Camembert" (maitsestamata),
Lahtiklopitud muna piruka määrimiseks,
Maitseaineid peale raputamiseks.
Valmistamine:
Paneme plaadile ühe tainakihi ja selle keskele juustu, katame teise tainalehega, surume taina juustu vastu. Lõikame taigna 16-ks osaks nagu päikese. Poolitatud viinerid keerame esimesse taignakihti ja seejärel ümber teise taignakihi. Määrime piruka lahtiklopitud munaga ja raputame peale maitseaineid. Küpsetame 190°C praeahjus 15-20 minutit kuni pirukas on ilusasti pruunikas. Siis lõikame juustu kohalt taigna ära – see on kaste pirukatükkide kastmiseks.
↑ | ← |