MUNAD BENEDICTI MOODI HALLITUSJUUSTU JA LÕHEGA |
← |
Koostisosad:
"NaTurek Camembert" hallitusjuustu – mõned viilud,
Mune – 4 tk,
Seesamiseemnetega kuklikesi – 2 tk,
Suitsulõhet – 4 viilu,
Riisiäädikat – 2 spl,
Spinatilehti – 50 g,
Mõned petersellilehed.
Hollandi kastmeks:
Või – 10 spl,
Munakollased – 3 tk,
Pisut soola ja pipart,
Sidrunimahla – 1 tl,
Pisut Tabasco kastet.
Valmistamine:
Ajame potis vee keema ja lisame äädika. Alandame kuumust. Lööme munad ettevaatlikult ükshaaval tassi ja laseme tassist tasakesi keevasse vette (ärge pange kõiki mune korraga, vaid oodake kuni eelmine on valgeks tõmbunud). Kui kõik munad on juba potis, lülitame kuumuse välja ja jätame kaanega kaetult neljaks minutiks seisma. Valmistame kastme: sulatame pannil või ja jätame pooleks minutiks jahtuma. Ülejäänud kastmeained segame mikseriga, valame vähehaaval sulatatud või hulka ja segame aeglaselt (hoiame kastme soojas – pliidi lähedal või kuuma aurava veega poti peal, kuid enam ei soojenda ega kuumuta). Saiad lõikame pooleks ja röstime praeahjus. Asetame saiapoolikud taldrikule, peale paneme lõhe- ja juustuviilud, siis muna, valame üle Hollandi kastmega, kaunistame peenestatud peterselli- ning spinatilehtedega.
↑ | ← |