LEHTTAIGNAPIRUKAS KITSEJUUSTU JA SPINATIGA |
← |
Koostisosad:
"NaTurek Kozi Mild" või "Chavroux" kitsejuustu,
2 lehte külmutatud lehttainast,
800 g spinatilehti,
2 küüslauguküünt,
2 muna,
Sibul.
Valmistamine:
Spinatilehed peske, nõrutage ja peenestage. Lõigake sibul väga peeneks, praadige, praadimise lõpus lisage peenestatud küüslauk.
Pange kaussi juust, spinat, sibulad ja küüslauk. Saadud massile lisage lahti klopitud munad (pisut jätke pealt määrimiseks), segage.
Kui taigen on sulanud, katke küpsetusplaat ühe taignalehega, pange ühtlase kihina peale valmistatud juustu-spinatimass. Katke pirukas teise taignalehega. Määrige pirukas pealt lahti klopitud munaga.
Lõigake või tehke pirukasse mõned augud, et pirukas saaks küpsetamise ajal „hingata“.
Asetage pirukas 180 kraadini kuumutatud küpsetusahju ja küpsetage ligikaudu 40-45 minutit, kuni pirukas on ilus kollakaspruun.
Serveerige oma lemmikastme või köögiviljaga.
↑ | ← |