0
Your shopping cart is empty.
Cart updated

Search

 

 

0

PIRNI-SINIHALLITUSJUUSTU PIRUKAS PEKAANI PÄHKLITEGA

 
Koostisained:
 
Taina valmistamiseks:
150 g võid
75 g hapukoort
1 muna
100 g jahvatatud täisterajahu
200 g nisujahu
½ tl küpsetuspulbrit
soola
 
Piruka täidis:
 
3 pirni
100 g Saint Agur sinihallitusjuustu
2 muna
200 ml koort
hakitud tüümiani
purustatud pekaani pähkleid
serveerimiseks värskelt purustatud musta pipart ja rukolat
 
Valmistamine:
Taina valmistamiseks sega köögikombainis kokku kõik nimetatud koostisained. Vormi tainas pallikujuliseks, mähi toidukilesse ja pane külmkappi ootele vähemalt pooleks tunniks. Seejärel rulli tainas lahti jahuga kaetud tööpinnal ning aseta 26-28 cm pirukavormi nii, et põhi ja küljed on kaetud. Torka põhjale kahvliotsaga augud. Aseta küpsetuspaber põhjale ning lase eelküpseda 5 minutit 180-kraadises ahjus. Eemalda küpsetuspaber ja lase veel 5-6 minutit küpseda. Võta eelküpsenud põhi ahjust välja jahtuma.
Täidise valmistamiseks lõika pirnid pooleks, eemalda südamik ning lõika viiludeks. Aseta viilud eelküpsenud tainale. Jaota võrdselt sinihallitusjuust piruka põhjale pirnide peale. Võid mõned juustutükid asetada ka pirnide vahele. Sega kokku munad ja koor. Lisa tüümiani ning vajadusel natuke soola. Vala segu pirukapõhjale ning lase ahjus küpseda 180-200 kraadi juures 35-40 minutit, seni kuni pirukas on kuldpruun ja läbiküpsenud. Lisa pähklid natuke enne ahjust välja võtmist. Võta pirukas ahjust ning lase taheneda, lisa maitseks ja kaunistuseks värskelt purustatud pipart ja rukolat.

 

 
smart foreash
See sait kasutab küpsiseid. Nad saavad tuvastada sisse loginud kasutajad, koguda statistikat ja aidata parandada iga külastaja eraldi sirvimiskogemust.
Lisateave meie kohta Privaatsuspoliitika
Nõus Kustutage küpsised ja väljuge