Sinihallitusjuustu-pirnipirukas |
← |
400 g pärmi-lehttainast (ehk 4 tainaplaati)
1 muna
50-60 g sinihallitusjuustu (Saint Agur)
2 sl India pähkleid, hakituna
2 tl tüümiani, hakituna
1 küps pirn,
pipart
Laota lehttainaplaadid lauale ning tõsta lühemad otsad veidike üksteise peale, et saaksid pika rea. Eralda munavalge – kollasest ning pintselda üksteise peale ulatuvad tainaotsad munavalgega. Seejärel suru sõrmedega need tugevasti omavahel kokku. Laota tainale murendatud sinihallitusjuust, pähklid, tüümian ning kooritud ja väikesteks tükkideks lõigatud pirn. Raputa peale pipart.
Keera tainas pikemast servast rulli ning määri tainaäär munavalgega kokku, et pirukas küpsemisel lahti ei tuleks. Seejärel keera tekkinud rull omavahel keerdu ning aseta küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø22-24cm). Küpseta 190°C juures 25 min.
↑ | ← |