0
Your shopping cart is empty.
Cart updated

Search

 

 

0

Kuklikuusk kitsejuustu ja ürtidega

 

Koostisosad:

11 g kuivpärmi;
1 tl soola;
1 sl suhkrut;
500 g nisujahu;
3 dl leiget vett;
2 sl oliiviõli;
150 g ehk üks pakk kreemjat naturaalset kitsejuustu (Chavroux);
1 sl kuivatatud ürtide segu (vali meelepärane: vahemere segu, Itaalia segu või ise kokku miksitud);
määrimiseks muna;
kaunistuseks rosmariini ja granaatõunaseemneid.

 

Tegevuskäik:
 
Sega kuivpärm jahu, soola ja suhkruga. Lisa soe vesi ja oliiviõli ning sõtku tainast niikaua, kuni see lööb kausi ja käte küljest lahti. Selleks läheb üks 5 minuti jagu hoogsat sõtkumist. Mugavam on muidugi toimetada köögikombaini tainakonksudega.Kata tainakauss köögirätikuga ja lase soojas õhu liikumiseta kohas olla tund aega, mille jooksul tainas peaks kerkima kahekordseks.Sõtku tainast kergelt suuremad õhumullid välja. Tee 40-50 grammised tükid, ligikaudu golfipalli suurused. Vajuta iga tükk peopesas lamedamaks ja tõsta sellele teelusikaga kitsejuustu. Pudista juustule ürdisegu. Vajuta tainas pallikeseks, mätsi alt korralikult kinni. Tõsta pallid, kokkukeeramiskoht allpool, kuusekujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile*. Määri pealt ja külgedelt lahtiklopitud munaga. Pudista peale natuke kuivatatud ürte, soovi korral ka soolahelbeid. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni saiad on küpsed ja kuldsed.Kaunista rosmariiniokste ja granaatõunaseemnetega. Või hoopis tüümiani ja pohladega, need sobivad ka suurepäraselt.

 

 
smart foreash
See sait kasutab küpsiseid. Nad saavad tuvastada sisse loginud kasutajad, koguda statistikat ja aidata parandada iga külastaja eraldi sirvimiskogemust.
Lisateave meie kohta Privaatsuspoliitika
Nõus Kustutage küpsised ja väljuge