Kas tead, kuidas tekkisid Brie ja Camemberti juust? |
← |
Legendi kohaselt abistas Marie Harel, Prantsuse Revolutsiooni aastatel munka, kes nagu paljud teised mungad pidi valima: kas vanduda truudust uuele vabariigile või surra läbi giljotiini tera. Nii siis otsustas meie kangelane, munk, pageda läbi Normania Inglismaale, et vältida oma sünget saatust. Olles riigist põgenenud, kohtas ta Normandias Marie Harelit, kes pakkus talle ajutist peavarju. Munk oli Mariele nii tänulik elukoha, toidu ja Pariisile iseloomuliku juustu retsepti jagamise eest. Seda juustu kutsuti kohalike poolt Brie’ks. Marie valmistas juustu Normandia lehmade piimast, kasutades selleks tavalist kääritamistehnoloogiat, et toota uut tüüpi juustu. Tänapäeval kutsutakse seda juustu kohaliku küla järgi Camembert’iks.
(Allikas – bbc.com)
Erinevused hästi tuntud juustude vahel:
↑ | ← |