0
Your shopping cart is empty.
Cart updated

Search

 

 

0

Kas tead, kuidas tekkisid Brie ja Camemberti juust?

 

Legendi kohaselt abistas Marie Harel, Prantsuse Revolutsiooni aastatel munka, kes nagu paljud teised mungad pidi valima: kas vanduda truudust uuele vabariigile või surra läbi giljotiini tera. Nii siis otsustas meie kangelane, munk, pageda läbi Normania Inglismaale, et vältida oma sünget saatust. Olles riigist põgenenud, kohtas ta Normandias Marie Harelit, kes pakkus talle ajutist peavarju. Munk oli Mariele nii tänulik elukoha, toidu ja Pariisile iseloomuliku juustu retsepti jagamise eest. Seda juustu kutsuti kohalike poolt Brie’ks. Marie valmistas juustu Normandia lehmade piimast, kasutades selleks tavalist kääritamistehnoloogiat, et toota uut tüüpi juustu. Tänapäeval kutsutakse seda juustu kohaliku küla järgi Camembert’iks.
(Allikas – bbc.com)

 

Erinevused hästi tuntud juustude vahel:

  • Camembert on maitselt veidi tugevam kui Brie.
  • Camembert tuleb Normandia regioonist ja Brie tuleb Il de Frans’ist.
  • Brie juustu valmistati esmakordselt umbes 8. sajandil ja Camembert’i 18. sajandi lõpust või 19. sajandi algusest.
  • Mõõtudelt on Camemberti juust lame, silindriline ja talle omaselt enamasti 12 cm diameetriga. Brie diameeter on umbes 23 cm kuni 43 cm.
  • Camembert’ juustu tootmisel kasutatakse hallitusseent nimega Penicillium Camemberti ja Brie juustu valmimiseks bakretit nimega Brevibacterium.
  • Camembert käärib kiiremini kui Brie.
 
smart foreash
See sait kasutab küpsiseid. Nad saavad tuvastada sisse loginud kasutajad, koguda statistikat ja aidata parandada iga külastaja eraldi sirvimiskogemust.
Lisateave meie kohta Privaatsuspoliitika
Nõus Kustutage küpsised ja väljuge