0
Your shopping cart is empty.
Cart updated

Search

 

 

0

10 juustu õpetust

 

Ütleksid, et sa ei ole suur juustu fänn? Me üllatame sind! On olemas 10 juustu “õpetust”, mis võivad su maitsemeeli köita ja muuta su tõeliseks juustufanaatikuks. Ära eelda veel midagi! Anna sellele võimalus.

 
JUUSTU ESIMENE ÕPETUS:
Ära serveeri juustu lauale otse külmkapist. Kõiki juustusid tuleks serveerida toatemperatuuril. Esiteks seepärast, et me tunneme juustu maitset paremini, kui see on sarnane meie kehatemperatuurile. Teiseks, kui juust pehmeneb, ulatuvad maitsed meie maitsemeelteni paremini. Kolmandaks, soojemal temperatuuril on aroomid elavamad ja nende lõhn tuleb rohkem esile. Mida külmem juust, seda vähem saab nautida tema tootjate poolt valmistatud erilist tektsuuri.
 
TEINE JUUSTU ÕPETUS:
Kui te ei tarvita tervet juustu korraga ära, siis ärge pange seda enne külmikusse, kui olete selle korralikult pakendisse või paberisse keeranud! Pidage meeles – juustu pakendamisel ärge jätke kõige väiksematki nurgakest välja! Juust muutub kõvaks ning kuivab kiiresti, nii et kui te ei soovi maitsta kivikõva juustukoorikut, siis pidage alati seda õpetust meeles! Lisaks tuleb teada, et juust tõmbab ligi teiste, samas külmikus olevate toiduainete lõhnad ... Seega, hoolitsege oma juustude maitsete ja väljanägemise eest vastutustundlikult.
 
Nii... jõuame KOLMANDA JUUSTU ÕPETUSENI:
Ilmselt paljud teist ei teadnud, et juustu ei tohiks keerata tavalisse toidukilesse! Juust on elus ja hingav toode ning ilma õige hapnikukoguseta juust lihtsalt lämbub. Kõige sobivam valik on peeneauguline materjal, nagu spetsiaalne juustupaber või õhku läbilaskev plastkile, mis on loodud spetsiaalselt juustu hoiustamiseks. Kui sul seda spetsiaalset paberit ei ole, võid kasutada küpsetuspaberit. Riieta oma lemmikjuust kvaliteetsetesse paberisse ja see rõõmustab sind pikalt erilise maitsega!
 
NELJAS JUUSTU ÕPETUS:
Juustu ei ole lubatud külmutada! Miks? Sest juustu tekstuur hävib täielikult. Tootes sisalduv niiskus kristalliseerub ja muutub jääks ning see rikub juustus sisalduvate valkude struktuuri. Ruum sügavkülmikus jäägu marjadele või jäätisele, kuid juustule leia koht külmikuriiulil. Või veelgi parem – kõhus!
 
VIIES JUUSTU ÕPETUS:
Kui pakute suupisteks juustu, ärge lõigake seda kuubikuteks, sest sel moel tekitate suurema pinna, mille kaudu aurustub niiskus. Samuti on maitse juustutüki keskel pisut teistsugune kui servadel. Lõigake juust parem tükkideks nagu lõikaks torti keskelt serva poole, luues sel moel kolmnurkse kujuga tükid, et iga teie külaline saaks nautida nii servatükki kui kordumatut keskkoha maitset!
 
JUUSTU KUUES ÕPETUS:
Ärge vigastage CAMEMBERTI juustu kooriku eemaldamisega!
Koorega on selline asi – tänu sellele saame nautida CAMEMBERTI juustu kreemjat ja ebatavaliselt maitsvat keskosa! Juustukoorik lagundab juustus sisalduvaid rasvu ja proteiine, millega muudab juustu tekstuuri kreemjaks ning lausa suus sulavaks. Nii et kui arvate, et peate tingimata eemaldama CAMEMBERTI juustu kooriku, siis tehke seda oma taldrikul!
 
JUUSTU SEITSMES ÕPETUS:
Kas mäletate, mida ütlesime juustu tükeldamise kohta? See reegel kehtib ka juba eelnevalt valmis riivitud juustu kohta. Ärge ostke riivitud juustu ja ärge ka ise seda varem valmis riivige. Mõnda aega külmikus seisnud riivitud juust (isegi kui seda hoitakse spetsiaalses pakendis) ei ole kunagi sama maitsega ega levita sellist hõrgutavat aroomi nagu värskelt riivitud juust. Pidage meeles – mida suurem juustu pind puutub otseselt kokku keskkonna toimega, seda kiiremini kaotab oma maitseomadused. Juustu tuleb riivida vahetult enne tarvitamist, selle töö tegemisele kulub vaid mõni hetk. Head isu!
 
JUUSTU KAHEKSAS ÕPETUS:
Ärge visake juustu minema! Kui pärast piduõhtut või õhtu veetmist jäid alles mõned juustutükid, siis kasutage need ära teiste toitude valmistamiseks. Ehk võiks see olla midagi hommikusöögiks? Või juustupirukas? Või pitsa? Või mõni muu suupärane toit? Ei oska välja mõelda? Külastage meie veebilehte, sealt leiate mitmete suupistete, kuumade toitude ja dessertroogade retsepte. Kui tarvitate kõik toiduained lõpuni ära, saate raha kokku hoida ning annate ka oma panuse keskkonna säästmisesse. Toitu, eriti aga juustu, ei tohi raisata!
 
JUUSTU ÜHEKSAS ÕPETUS:
Ärge rikkuge juustu maitset! Kui serveerite ühel taldrikul rohkem kui üht juustusorti, siis pange iga sordi juurde eraldi juustunuga, ärge lõigake kõiki juustusid sama noaga. Kas soovite nautida iga juustu unikaalset maitset? Sel juhul ärge mitte mingil juhul ajage neid omavahel segamini. Kas ütlete, et laual on liiga palju nuge? Kindlasti mitte, sest hea juustu puhul ei ole vaja lauale panna lõputult palju sorte, piisab mõnest, kuid tähelepanu väärivast. Parem kandke hoolt juustuga sobivate lisandite eest.
 
JUUSTU KÜMNES ÕPETUS:

Ärge jahutage värskelt valmistatud kohupiimajuustu. Jah, värskelt valminud ja külmutuskapis veel hoidmata juust satub meie kätesse väga harva. Kuid kui teil on vedanud, siis maitske seda kohe! Saate nautida unikaalset eriti värske juustu tekstuuri ja maitset. Jahutamist ei õnnestu loomulikult vältida, kui on soov säilitada juustu värskena. Kuid kui tekib võimalus kasutada seda lühikest hetke, enne kui juust liigub külmutuskappi – tehke seda.

 
smart foreash
See sait kasutab küpsiseid. Nad saavad tuvastada sisse loginud kasutajad, koguda statistikat ja aidata parandada iga külastaja eraldi sirvimiskogemust.
Lisateave meie kohta Privaatsuspoliitika
Nõus Kustutage küpsised ja väljuge