MAHLASED KÄSITÖÖ PELMEENID SINIHALLITUSJUUSTU JA RÖSTSIBULAGA |
← |
Koostisosad:
Keefir 200 ml,
Sl õli,
Näpuotsatäis soola,
0,5tl soodat,
3 klaasi jahu,
300 g “Saint Agur” sinihallitusjuustu.
Serveerimiseks:
Röstsibul,
Hapukoor.
Valmistamine:
Taina valmistamiseks vala jahu kaussi. Lisa keefir, sool, sooda ja sega tainas kätega ühtlaseks massiks. Tainas peab jääma pigem tihkem kui pehme ja kleepuv. Sõtku korralikult kuni tainas lööb käte küjest lahti. Kata tainas toidukilega ja lase sellel toasoojas seista, kuni tainas muutub elastseks (30 minutit kuni tund). Seejärel rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika sellest vajaliku paksuse ning suurusega kettad.
Aseta tainaketastele sinihallitusjuust ja vormi pelmeenid.
Keeda pelmeene soola, pipra ja loorberilehega maitsestatud vees või puljongis 5-8 minutit, kuni pelmeenid pinnale tõusevad. Või prae pelmeenid pannil või sees tasasel tulel kaanega kaetult helekollaseks.
Ülejäänud pelmeenid pane sügavkülma. Et pelmeenid üksteise külge ei külmuks, külmuta neid kõigepealt ühe kihina jahu või küpsetuspaberiga kaetud alusel umbes 30 minutit, seejärel tõsta pelmeenid säilituskarpi või kilekotti.
↑ | ← |